Volume was pre effect on Instruments

Post here if you are having a problem with or a question about forte that is not about a plugin or audio/MIDI hardware.

Moderator: MikeG

dougalex
Posts: 57
Joined: Sun Apr 27, 2014 10:28 am

Volume was pre effect on Instruments

Postby dougalex » Sat Feb 27, 2016 8:20 pm

I wish the instrument volume was "pre plugin bin", or at least switchable to "pre plugin bin".
Or if there was both an "pre plugin bin" volume control and a "post plugin bin" volume control.
Then I could use the Solid Sound Studio effect send and mix using the regular forte faders, as opposed to using the Automated Fader - WHICH I CANNOT SEE WITHOUT OPENING IT! Then to keep tweaking the mix you have all these faders everywhere on the screen! Very confusing.

Mike can we have the instrument volume be "pre plugin bin"....please. Or make it switchable, or have both pre and post?

ohernie
Posts: 13
Joined: Mon Mar 10, 2014 4:07 pm

Re: Volume was pre effect on Instruments

Postby ohernie » Wed Mar 30, 2016 1:38 am

Why on earth would you use the faders inside a vst host for mixing? You're supposed to set them to track an external controller and use the faders on the controller for mixing.

dougalex
Posts: 57
Joined: Sun Apr 27, 2014 10:28 am

Re: Volume was pre effect on Instruments

Postby dougalex » Mon Apr 04, 2016 4:18 pm



Return to “Forte and EHCo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests