Zoom plugin Ui?

Post here if you are having a problem with or a question about forte that is not about a plugin or audio/MIDI hardware.

Moderator: MikeG

Furillo
Posts: 26
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:34 pm

Zoom plugin Ui?

Postby Furillo » Sun Oct 16, 2016 12:44 pm

My new laptop has a very high resolution screen, and the plugins are super tiny in Forte's instrument window. Any way to zoom in that I can't figure out?
Hardware: HP Spectre x360 i7 8GB 512GB, 2 x M-Audio Keystation 61, Roland UM-One, Kenton Midi Merge-4, Roland Integra-7, TC-Helicon VoiceLive Rack
Software: Forte 4, EHCo, NI Komplete 9 + some extras, Spectrasonics Omnisphere 2, Keyscape

evilantal
Posts: 389
Joined: Sun Mar 23, 2008 6:41 am
Location: Arnhem, the Netherlands
Contact:

Re: Zoom plugin Ui?

Postby evilantal » Sun Oct 16, 2016 3:51 pm

DO they stay tiny when you undock them from the forte UI?
I think they should be the normal size the GUI's would be outside of forte.

Many newer (or updated) plugins like Zebra or Diva let you resize the GUI window...
Lenovo Z500, quad core i7 3632QM, 16GB 1600MHz DDR3, RME BabyFace, Samsung EVO SSD x2, forte 4, Kawai ES100, Kurzweil PC2, VB3, Alchemy, Kontakt 5, Omnisphere 2, Diva, ZebraHZ, Bazille, Pianoteq 5 Standard, Falcon, various effects

Furillo
Posts: 26
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:34 pm

Re: Zoom plugin Ui?

Postby Furillo » Tue Oct 18, 2016 12:01 pm

They're all tiny, whether I undock or not. My 13,3" laptop screen resolution is 2560 x 1440. Size for "text, apps and other objects" (direct translation from Swedish, might not be accurate) is to 200%. The largest plugin UI is maybe 20% of the screen. Unreadable to my old eyes...
Even EHCo is tiny, like 10% of the screen. Plugins are mainly Native Instrument Komplete and Spectrasonics Omnisphere and Keyscape.
Forte rack looks fine, almost fullscreen.
Hardware: HP Spectre x360 i7 8GB 512GB, 2 x M-Audio Keystation 61, Roland UM-One, Kenton Midi Merge-4, Roland Integra-7, TC-Helicon VoiceLive Rack
Software: Forte 4, EHCo, NI Komplete 9 + some extras, Spectrasonics Omnisphere 2, Keyscape

MikeG
Posts: 3936
Joined: Tue Nov 19, 2002 11:56 am
Location: Houston, TX, USA
Contact:

Re: Zoom plugin Ui?

Postby MikeG » Tue Oct 18, 2016 8:09 pm

Which version of Forte are you using? 4.2 has rack elements that are rescalable. The plugins themselves may be a different story. Do they size up correctly in other host apps?
----------------
Mike (brainspawn)
www.brainspawn.com/support

PLEASE NOTE that the forum is not monitored as frequently as the support site above. This forum is intended primarily as a way for users to ask other users questions about the use of Forte.

Furillo
Posts: 26
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:34 pm

Re: Zoom plugin Ui?

Postby Furillo » Wed Oct 19, 2016 5:50 am

I've just tried Forte 4.2.7 so far. Will try Cubase tonight.
Resizing the rack works fine. It's the plugins that are tiny, including EHCo... :)
Hardware: HP Spectre x360 i7 8GB 512GB, 2 x M-Audio Keystation 61, Roland UM-One, Kenton Midi Merge-4, Roland Integra-7, TC-Helicon VoiceLive Rack
Software: Forte 4, EHCo, NI Komplete 9 + some extras, Spectrasonics Omnisphere 2, Keyscape

Furillo
Posts: 26
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:34 pm

Re: Zoom plugin Ui?

Postby Furillo » Wed Oct 19, 2016 3:04 pm

Checked with another VST host, which shall remain unnamed... Same issue there.
The NI plugins look fine in stand-alone though. Confused...
Hardware: HP Spectre x360 i7 8GB 512GB, 2 x M-Audio Keystation 61, Roland UM-One, Kenton Midi Merge-4, Roland Integra-7, TC-Helicon VoiceLive Rack
Software: Forte 4, EHCo, NI Komplete 9 + some extras, Spectrasonics Omnisphere 2, Keyscape

MikeG
Posts: 3936
Joined: Tue Nov 19, 2002 11:56 am
Location: Houston, TX, USA
Contact:

Re: Zoom plugin Ui?

Postby MikeG » Mon Oct 24, 2016 8:26 pm

So not a Forte unique issue?
----------------
Mike (brainspawn)
www.brainspawn.com/support

PLEASE NOTE that the forum is not monitored as frequently as the support site above. This forum is intended primarily as a way for users to ask other users questions about the use of Forte.

Furillo
Posts: 26
Joined: Fri Aug 15, 2008 12:34 pm

Re: Zoom plugin Ui?

Postby Furillo » Mon Nov 07, 2016 9:48 am

Seems not. I've set resolution to 1920x1080 now. That will do.
Hardware: HP Spectre x360 i7 8GB 512GB, 2 x M-Audio Keystation 61, Roland UM-One, Kenton Midi Merge-4, Roland Integra-7, TC-Helicon VoiceLive Rack
Software: Forte 4, EHCo, NI Komplete 9 + some extras, Spectrasonics Omnisphere 2, Keyscape


Return to “Forte and EHCo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests