is there a 16 intrument limit?

Post here if you are having a problem with or a question about forte that is not about a plugin or audio/MIDI hardware.

Moderator: MikeG

lancaster6
Posts: 137
Joined: Wed Sep 17, 2008 5:10 pm

is there a 16 intrument limit?

Postby lancaster6 » Tue Jul 08, 2014 2:59 pm

is there a 16 instrument limit per rack? I am troubleshooting the 17th (16 instruments and 1 ehco instance), and noticed the drop down in general options/mru sizes for instruments only goes to 16. I guess I don't understand the mru size settings, and what they affect.
L

Burtan
Posts: 463
Joined: Sun May 29, 2011 1:16 pm

Re: is there a 16 intrument limit?

Postby Burtan » Wed Jul 09, 2014 7:04 am

For Forte 3, at least for the 64bit version there is no limit. Don't know about the 32bit one.

DarkKman
Posts: 168
Joined: Wed Jan 11, 2012 10:07 am

Re: is there a 16 intrument limit?

Postby DarkKman » Wed Jul 09, 2014 8:37 am

MRU is just "most recently used" - e.g. like "Recently Opened DOcuments" in MS Word. It is my understanding that this has no effect on the number of Instruments you can actually add; only the amount of instruments, inserts that appear in the bottom of your list of VST folders when you click "Add". So if you set MRU to 4, you can still load as many instruments as your system can cope with but you will only ever see the last 4 you have opened in the list of instruments when you click "Add"... Hope that makes sense!

lancaster6
Posts: 137
Joined: Wed Sep 17, 2008 5:10 pm

Re: is there a 16 intrument limit?

Postby lancaster6 » Sat Jul 12, 2014 3:02 am

makes total sense, ty. the problem was my hard drive was full. just upgraded, and i think it's fixed.


Return to “Forte and EHCo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests