Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Post here if you are having a problem with or a question about forte that is not about a plugin or audio/MIDI hardware.

Moderator: MikeG

mcgoo
Posts: 27
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:33 am

Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby mcgoo » Tue Mar 05, 2013 8:47 pm

Hi-

I'm trying to setup an instrument module in Forte 3.26 to run an old analog synth in & route it thru some insert effects. When I add a new instrument & select "Brainspawn / Audio Input", as soon as I assign an input, it crashes Forte. I'm using a MOTU Ultra Lite Mk3. Doesn't matter which input I select. Doesn't matter if an insert effect is already instantiated or not. Any clues as to what I might be doing wrong?

thanks in advance,

greg
Last edited by mcgoo on Thu Mar 07, 2013 6:32 am, edited 1 time in total.

Volker Grosch
Posts: 195
Joined: Sat May 26, 2007 11:29 am
Location: Germany

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte

Postby Volker Grosch » Wed Mar 06, 2013 12:22 pm

Hi,

I had a similar issue with my RME HDSP Multiface. Obviously forte crashed when I tried to implement an audio-in when using WDM-drivers. Changing to ASIO fixed this. Never checked if this was fixed in forte meanwhile. Hope this can be oft some help.

Regards, Volker
hosts: Forte 4, AuxBusFaders, Cubase 8, Cantabile 2, Live9, jBridge
VSTis: u-he, Spectrasonics, NI, GSi, Synthogy, East West, TAL, Adam Szabo, Steinberg...
VSTs: u-he, Voxengo, Fabfilter, Lexicon, TB, PSP, NI, UVI, Waves,...

mcgoo
Posts: 27
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:33 am

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte

Postby mcgoo » Wed Mar 06, 2013 12:41 pm

Interesting! I am using the WDM drivers, so I'll try the ASIO drivers tonight & will report back.

thanks Volker!

greg

mcgoo
Posts: 27
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:33 am

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby mcgoo » Thu Mar 07, 2013 6:34 am

Switching to ASIO drivers did the trick. Thanks again Volker!!!

Hopefully Mike G will see this thread & take note- 2 different systems using two different Audio Interfaces crash Forte when trying to use an Audio Input Instrument with WDM drivers.

regards,

greg

Volker Grosch
Posts: 195
Joined: Sat May 26, 2007 11:29 am
Location: Germany

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby Volker Grosch » Thu Mar 07, 2013 7:31 am

Glad you got it sorted. I already reported this a while ago, maybe Mike will fix this some day.

Regards, Volker
hosts: Forte 4, AuxBusFaders, Cubase 8, Cantabile 2, Live9, jBridge
VSTis: u-he, Spectrasonics, NI, GSi, Synthogy, East West, TAL, Adam Szabo, Steinberg...
VSTs: u-he, Voxengo, Fabfilter, Lexicon, TB, PSP, NI, UVI, Waves,...

MikeG
Posts: 3936
Joined: Tue Nov 19, 2002 11:56 am
Location: Houston, TX, USA
Contact:

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby MikeG » Thu Mar 14, 2013 2:15 pm

This is fixed in the 3.2.9 build I just put up.

www.brainspawn.com/go/beta

Mike
----------------
Mike (brainspawn)
www.brainspawn.com/support

PLEASE NOTE that the forum is not monitored as frequently as the support site above. This forum is intended primarily as a way for users to ask other users questions about the use of Forte.

Volker Grosch
Posts: 195
Joined: Sat May 26, 2007 11:29 am
Location: Germany

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby Volker Grosch » Thu Mar 14, 2013 2:32 pm

Great, thank you. :D

regards, Volker
hosts: Forte 4, AuxBusFaders, Cubase 8, Cantabile 2, Live9, jBridge
VSTis: u-he, Spectrasonics, NI, GSi, Synthogy, East West, TAL, Adam Szabo, Steinberg...
VSTs: u-he, Voxengo, Fabfilter, Lexicon, TB, PSP, NI, UVI, Waves,...

mcgoo
Posts: 27
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:33 am

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Postby mcgoo » Sun Mar 17, 2013 10:43 pm

awesome, thanks Mike!


Return to “Forte and EHCo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests