Can EHco send program change without bank change?

Post here if you are having problems with audio or MIDI hardware within forte

Moderator: MikeG

Xenophile
Posts: 9
Joined: Fri Feb 27, 2015 1:10 am

Can EHco send program change without bank change?

Postby Xenophile » Wed Mar 04, 2015 12:35 am

I would like to have EHco send program change messages only... Without bank change. I use a Yamaha Motif Rack ES synth in Performance mode, and it only wants to see a program change message in this mode. Perhaps EHco could allow me to create a custom midi script to send when a scene is called?

sosKeys
Posts: 146
Joined: Wed Apr 05, 2006 8:07 pm
Location: San Diego, CA USA
Contact:

Re: Can EHco send program change without bank change?

Postby sosKeys » Wed Mar 04, 2015 11:31 am

You can enter raw MIDI data from the instrument tab (on the left, default name is EHCo MIDI Output). Select Add, then MIDI from the dropdown. You can construct any MIDI string you want there.

Xenophile
Posts: 9
Joined: Fri Feb 27, 2015 1:10 am

Re: Can EHco send program change without bank change?

Postby Xenophile » Wed Mar 04, 2015 1:57 pm

I'll try that. Thanks!

Xenophile
Posts: 9
Joined: Fri Feb 27, 2015 1:10 am

Re: Can EHco send program change without bank change?

Postby Xenophile » Thu Mar 05, 2015 1:45 am

Works like a charm. Thanks again!

sosKeys
Posts: 146
Joined: Wed Apr 05, 2006 8:07 pm
Location: San Diego, CA USA
Contact:

Re: Can EHco send program change without bank change?

Postby sosKeys » Fri Mar 06, 2015 1:19 am

No problem. Glad to be able to help.


Return to “Audio/MIDI Hardware Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest