Page 1 of 1

sdd drives/hybrids

Posted: Sun Jun 10, 2012 4:50 pm
by lancaster6
any1 using these? if so do the samples still need to load into ram, or can they be played right from the disk? the hybrids are large and affordable, but my load time (to ram) with over 4 gigs of samples at startup is getting annoying.
thx,
L

Re: sdd drives/hybrids

Posted: Mon Jun 11, 2012 2:24 am
by Dirk Offringa
I have Intel SSD's in my live PC, and a OCZ Vertex in my laptop. Spectacular improvement! Best computer investment I ever made. I don't even have SATAIII, "only" SATAII but these drives are so lightning fast I don't really see what SATAIII would have improved, given I only use 1 SSD per computer.

Dirk

Re: sdd drives/hybrids

Posted: Mon Jun 11, 2012 11:48 am
by lancaster6
thats what i had hoped to hear. i need a large (512 gig) drive and they are not cheap thats why i was looking at the hybrids. saw a seagate 750 gig for a 1/3 the price, and a 500 gig for under $100! do the samples still have to load into ram, is that where the speed improvement comes in? or can they be accessed directly from the disk?

Re: sdd drives/hybrids

Posted: Mon Jun 11, 2012 11:56 pm
by Burtan
I'd only take pure SSDs. Kontakt still loads samples into RAM but you can decrease it to the minimum.