Note midi bloked with EHCo

Post here if you are having problems with audio or MIDI hardware within forte

Moderator: MikeG

Lucien
Posts: 48
Joined: Wed Aug 16, 2006 1:53 pm
Location: France

Note midi bloked with EHCo

Postby Lucien » Tue Jul 07, 2009 2:16 am

Hi Mike,
Since I installed EHCo 2.0.1.204, from time to time, on my expander Roland.
I have a note which rest on.
It’s the only one output hardware, not VSTI.
It seems that belongs only on the channel 16. (input and output)
It has never arrived before, either with version 1 that I used during 2 years, or with version 2.0.0.202 that I used 4 months.
I did not change Hardware of shape, and my cablage midi is simple:
Output master keyboard, input Edirol UM1
Output Edirol UM1, input expander FantomXR Roland. That’s all.
Thank you.

PS: Do you look at the problem midi with import scène?
Etienne

Dirk Offringa
Posts: 3508
Joined: Sat Mar 06, 2004 3:44 am
Location: Sainte Anastasie, France
Contact:

Re: Note midi bloked with EHCo

Postby Dirk Offringa » Tue Jul 07, 2009 5:02 am

Salut Lucien,

I suggest trying to command you expander directly from the midi master keyboard, and see if this still happens. It's very unlikely that forte should "bug" on a particular channel only, especially if you don't apply any specific routing/filtering. Also, check the driver you are using with the UM1: there's a switch on it that allows the interface to run either on the Windows generic midi driver, or on the Edirol driver. This switch can be accidentally flipped. The Windows driver is very slow compared to the Edirol driver.

Dirk
Life would be much easier if I had the source code.

Lucien
Posts: 48
Joined: Wed Aug 16, 2006 1:53 pm
Location: France

Re: Note midi bloked with EHCo

Postby Lucien » Tue Jul 07, 2009 7:01 am

Merci de votre réponse Dirk.

Je répond en français car j'ai beaucoup de mal en anglais...

Ma configuration hardware n'a pas été modifiée depuis longtemps et je n'ai jamais eu de problème.
C'est uniquement depuis que j'ai fait un update de EHCo.
Mon interface midi Edirol est fixée dans un coffret en rack et n'a pas bougée.
Mon clavier maitre ne peut pas être en cause car il y aurait le même problème sur les VSTI.
Je n'ai rien changé sur mon ordi, il ne me sert que pour la scène et n'est pas connecté sur le net.

Surement un nouveau paramètre qui m'échappe dans EHCo...Ou un bug.


Return to “Audio/MIDI Hardware Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests