Page 1 of 1

OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Posted: Mon Apr 27, 2015 9:58 pm
by ameritrash73
Each time I load a scene that uses OP-X II I have to manually load the sound I need. It didn't do that in Forte 3. I have also had some crashes since I upgraded to 4, but I haven't seen a pattern yet.

Re: OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Posted: Tue Apr 28, 2015 10:47 pm
by yamus
If you load a scene with OP-X II, then you manually load the sound, have your tried then updating the scene and saving the rack? Does the sound then load properly, after you load the newly saved rack?

Re: OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Posted: Sun May 03, 2015 9:37 am
by Mr Beverage
I experienced similar issue with a DX7 vsti.
Every time I advanced to the scene the DX7 was loaded with it's "initial" preset, NOT the one I saved with the scene.
I solved the problem by entering bank and program number in the Enter Bank/Program dialog box:
Using Plugins > Plugin Console > Scene Commands
Hope this helps,
Mr. B.