OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Post here if you encounter problems using a plugin in forte

Moderator: MikeG

ameritrash73
Posts: 2
Joined: Mon Dec 15, 2014 8:11 pm

OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Postby ameritrash73 » Mon Apr 27, 2015 9:58 pm

Each time I load a scene that uses OP-X II I have to manually load the sound I need. It didn't do that in Forte 3. I have also had some crashes since I upgraded to 4, but I haven't seen a pattern yet.

yamus
Posts: 488
Joined: Fri Sep 15, 2006 8:36 am

Re: OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Postby yamus » Tue Apr 28, 2015 10:47 pm

If you load a scene with OP-X II, then you manually load the sound, have your tried then updating the scene and saving the rack? Does the sound then load properly, after you load the newly saved rack?

Mr Beverage
Posts: 57
Joined: Tue Mar 17, 2015 6:39 am

Re: OP-X II plugin doesn't load sound in scene in Forte 4

Postby Mr Beverage » Sun May 03, 2015 9:37 am

I experienced similar issue with a DX7 vsti.
Every time I advanced to the scene the DX7 was loaded with it's "initial" preset, NOT the one I saved with the scene.
I solved the problem by entering bank and program number in the Enter Bank/Program dialog box:
Using Plugins > Plugin Console > Scene Commands
Hope this helps,
Mr. B.


Return to “Plugin Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests