Problems with Kontakt 5

Post here if you encounter problems using a plugin in forte

Moderator: MikeG

PnoMn

Problems with Kontakt 5

Postby PnoMn » Wed Jan 23, 2013 2:55 am

Hello Everybody,

i have this problem with some Kontakt 5 Programs:
when loading a rack, the sounds of some Programs sound completely different. all knobs are set to maximum.
this problem occurs when loading them as a program itself or into a sample bank.

sounds i cannot use because of this problem:
- Vintage Organs
- VSL Strings from the Factory Library
- some sounds from Retro Machines MK2

this problem doesn't occur when working in Cubase.

anyone else with this problem? is there a workaround?
any help is higly appreciated

Steffen

pchanez
Posts: 50
Joined: Tue Oct 09, 2012 2:48 pm
Contact:

Re: Problems with Kontakt 5

Postby pchanez » Wed Jan 23, 2013 4:15 am

I do not have this issue. I'm also using Vintage Organ ...
--------------------------------------------------------------
keyboard of dDT (Dream Theater Cover band):
http://www.ddtmusic.ch

PnoMn

Re: Problems with Kontakt 5

Postby PnoMn » Fri Jan 25, 2013 2:45 am

i have done some testing:

on a new rack with just a few template scenes everything seemed to work fine.
the test rack was made in forte 3.2.6 64bit and also worked in forte 3.1.57 32bit & 64bit on my studio-pc and laptop.
when i start adding more scenes and controller programming the same problem occurs: in NI Vintage Organs and the Strings from the Kontakt 5 factory library all knobs are set to max.

best regards
steffen


Return to “Plugin Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest