Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Post here if you encounter problems using a plugin in forte

Moderator: MikeG

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Wed May 19, 2010 6:41 pm

Hi,
having installed win7 x86.
Forte does not work with samplteank 2 and sonik synth2. All other hosts having no problem. Both are in the ignore list.
the next three days i'm having 4 gigs. And now?
Last edited by Bono Best on Thu May 20, 2010 6:11 am, edited 1 time in total.

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems....

Postby Bono Best » Wed May 19, 2010 6:46 pm

See Screenshot

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 6:16 am

Update:
I just tested with Forte "forte_Producer_Edition_2.0.121.2081". This version scanned sampletank and soniksynth as vst plugins.
Versions forte_Producer_Edition_2.1.126.2086 and forte_Producer_Edition_2.2.6.2093 show the plugins as ignored. (see sreenshot).

Will it be problem to load rackfiles from versions above 2.0.121.2081 in forte 2.0.121.2081?
This upcoming weekend have to play three gigs.

THX

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 6:28 am

Crazy... now my sampletank 2.5 and soniksynth 2 plugins are shown in both tabs:

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 6:34 am

it doesn't work:

Dirk Offringa
Posts: 3508
Joined: Sat Mar 06, 2004 3:44 am
Location: Sainte Anastasie, France
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Dirk Offringa » Thu May 20, 2010 7:13 am

Did you try the "run forte as administrator" trick?

This being said, I would never do such a complete systemchange, including an OS swap for a non-mature OS, a couple of days before a series of gigs. First, I'd install a everything on a spare drive, then I'd give it a couple of test-drives during rehearsals, and then eventually I'd take it on the road. Win 7 is not a mature OS, I'd wait at least for SP1. But well, that's just an opinion.... harddrives are so cheap these days! No dual boot neccessary, just unplug your "mature" install drive, plugin the new one, install new system on it, then plugin "mature" system and dual boot from the BIOS as needed (F11 on boot up, choose drive to boot from).

Dirk
Life would be much easier if I had the source code.

MikeG
Posts: 3936
Joined: Tue Nov 19, 2002 11:56 am
Location: Houston, TX, USA
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby MikeG » Thu May 20, 2010 7:18 am

The rack file format hasn't changed, so you should be able to move back to an older version if you need to (and you are comfortable with that).

You might want to see if the latest beta loads these plugins: http://www.brainspawn.com/index.php?opt ... Itemid=111

Changes since 2.2.6 are here: http://www.brainspawn.com/wiki/index.ph ... a_Software

There's been a number of VST fixes.

Edit: I just saw Dirks great advice. He's probably right here. I'm not advocating you look at a beta for your performances, but just to see if it works with the plugins.
----------------
Mike (brainspawn)
www.brainspawn.com/support

PLEASE NOTE that the forum is not monitored as frequently as the support site above. This forum is intended primarily as a way for users to ask other users questions about the use of Forte.

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 7:27 am

Everything right, what you said. But i have big trouble. I ordered a lenovo thinkpad w510 (with windows XP support) for my broken old thinkpad. this was for about three weeks. the thinkpad should shipped to me last week. I payed with paypal, but there came no thinkpad. the seller was a cheater. I had to order a replacement. This machine should installed with xp pro sp3. but for this laptop, there are no more xp drivers avaible.
Sh....
I have to get it to work for tomorrow. I have no other chance....

THX
Steffen

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 7:29 am

Hi Mike,

thank you for your comment. I will try the betas.
Hope this will work!

THX

Dirk Offringa
Posts: 3508
Joined: Sat Mar 06, 2004 3:44 am
Location: Sainte Anastasie, France
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Dirk Offringa » Thu May 20, 2010 8:49 am

Ok, I understand the case. Sorry to hear about this misfortune you had.

One more reason for me to believe that rackmount PC's are preferable over laptops for mission-critical workstations: field-serviceable, upgradable, expandable, flexible.

Hope you will figure out a fix!

Dirk
Life would be much easier if I had the source code.

Bono Best
Posts: 439
Joined: Fri Oct 31, 2003 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Problems with IKMultimedia Sampletank & Soniksynth

Postby Bono Best » Thu May 20, 2010 8:56 am

Thx Dirk and Mike,
the latest beta seems to work but i have to do "rescan for vst plugins" in the ignore list. I hope the beta will work...

Steffen


Return to “Plugin Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest