Search found 76 matches

by Sonoacustico
Mon May 13, 2013 3:03 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: IPAD app
Replies: 15
Views: 8212

Re: IPAD app

Well, the process is really really simple. You add buttons (toggle or momentary), sliders, XY-Pads, Knobs, to your ipad/iphone and you can assign them to send virtually any MIDI message you can think of: Note On/Off, PC, CC, pitch bend, Sysex, Aftertouch, etc etc. You may send MIDI to Forte through ...
by Sonoacustico
Wed May 08, 2013 6:08 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte and Waves Element?
Replies: 1
Views: 1475

Forte and Waves Element?

Hi everyone,
has anyone had any experience using the new "Element" synthesizer from Waves within Forte?
Cheers!

Claudio
by Sonoacustico
Wed May 08, 2013 6:00 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: IPAD app
Replies: 15
Views: 8212

Re: IPAD app

Hi Pedro, well, not sure what do you really mean, it's just a bunch of midi routing. I could try to post a video of myself using it at home with forte

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Sun Apr 14, 2013 4:58 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: IPAD app
Replies: 15
Views: 8212

Re: IPAD app

I've got it working! It's really really cool, you could try getting the free version, that has a limited number of controls to be added, apart from that is fully functional, so, very good for test purposes. It would be even better if the app could change the labels' names of the controls on scene ch...
by Sonoacustico
Tue Apr 02, 2013 3:03 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: IPAD app
Replies: 15
Views: 8212

Re: IPAD app

Check out this app, it is a 100% customizable MIDI controller, you can create buttons, sliders, XY pads, and assign them to virtually any MIDI message you can imagine.
http://mididesigner.com/

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Sun Aug 22, 2010 5:07 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Audio Interface Not Recognized?
Replies: 1
Views: 1314

Re: Audio Interface Not Recognized?

After a very detailed exploration of the hardware, I found out there was a small switch on the interface in a wrong (at least in my setup) position: Sample rate was set at 192kHz! that could explain the issue. Setting it to the usual 44.1 kHz did the trick, it would be interesting to check what's th...
by Sonoacustico
Sun Aug 22, 2010 1:18 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Audio Interface Not Recognized?
Replies: 1
Views: 1314

Audio Interface Not Recognized?

Greetings, I just completed a "computer cleaning", with a fresh Windows 7 (32 bit) installation. I installed my audio Interface (Edirol UA-101) and a few VSTi's. The UA-101 can reproduce with no problem windows sounds and the standalone versions of the VSTi's I installed. Then I installed ...
by Sonoacustico
Sat Apr 17, 2010 12:33 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Midi input ports exchange?
Replies: 23
Views: 8236

Re: Midi input ports exchange?

Hello everyone, it's great to know that I'm not alone in this quest :) and I know it might be a windows issue. My biggest concern is not the mess with the names of the ports, but Forte (or windows) switching them and us getting them on different order. I guess each port should have some sort of id w...
by Sonoacustico
Sun Apr 11, 2010 12:57 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Run As Administrator!!!!!!!
Replies: 7
Views: 2062

Re: Run As Administrator!!!!!!!

I second this! I've had a number of problems with other audio programs on Windows 7, that got solved with the "Run as administrator" thing. The good news is, it's a 1-time setting. once you install forte, on the direct access on your desktop (for example) right-click, properties, and enabl...
by Sonoacustico
Sun Apr 11, 2010 12:16 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Midi input ports exchange?
Replies: 23
Views: 8236

Midi input ports exchange?

Hello everyone, I've been searching on the forums to see if anyone had this issue, but didn't find it so here it goes. I was used to work with only one Midi input port (either my Edirol UA101 or Presonus Audiobox USB). I added a Korg nanoKontrol and a MOTU Fastlane (2x2 midi io interface) Forte saw ...
by Sonoacustico
Fri Apr 02, 2010 10:55 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Last minute instrument swap
Replies: 3
Views: 1087

Re: Last minute instrument swap

Hello Marti, any report about that?
I'll need to do something similar very soon, since I upgraded from Kontakt 3 to Kontakt 4.
I haven't had a go at that yet, but, Is there any way to do this if Kontakt 3 is not installed?

Cheers
by Sonoacustico
Fri Apr 02, 2010 10:44 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte doesn't see Miroslav Philharmonik
Replies: 5
Views: 2379

Re: Forte doesn't see Miroslav Philharmonik

Just as a side note and for you as a reference, I regularly use Miroslav Philharmonik within forte and it works fine. However, I once had an issue with Forte not recognicing Sonik Synth as a valid vst plugin on another computer (Plugin Manager said it was not a VST instrument) but cubase did see it....
by Sonoacustico
Sat Jun 13, 2009 1:42 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Progressive Rock and Saga Band Fans
Replies: 2
Views: 1121

Re: Progressive Rock and Saga Band Fans

Thanks for that Pedro, here you have another prog rock fan, i know little about Saga (jut have the "worlds apart" cd), I do my own prog music (band and solo project) plus a marillion tribute band. In fact, forte came to my attention thanks to Mark Kelly's article about it. I have to agree ...
by Sonoacustico
Fri May 22, 2009 6:09 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte with Korg nanoKontrol.
Replies: 10
Views: 3573

Re: Forte with Korg nanoKontrol.

I had read about the 10-device limit Angel, and it seems this was the case, the thing is that the Korg utility found 13 devices installed! (8 of them called USB audio device) however, I'm glad it got solved. Pretty good utility that one.

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Sat May 16, 2009 8:44 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte with Korg nanoKontrol.
Replies: 10
Views: 3573

Re: Forte with Korg nanoKontrol.

Update: I just used an utility from the Korg USB/MIDI driver Tools, called "Uninstall KORG USB/MIDI Device". A new window got open, showing me the system was detecting virtually every single midi device ever connected, I had like 14 MIDI devices shown. I cleaned them with the utility, rein...
by Sonoacustico
Sat May 16, 2009 2:17 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte with Korg nanoKontrol.
Replies: 10
Views: 3573

Re: Forte with Korg nanoKontrol.

Thanks for the replies guys. I've uninstalled and reinstalled several times with no good results. the thing is, I see "nanokontrol" and no "audio device" in all devices list, but Korg Kontrol Editor shows it as "not connected" Dave, should it appear in forte as another ...
by Sonoacustico
Sat May 16, 2009 9:18 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte with Korg nanoKontrol.
Replies: 10
Views: 3573

Re: Forte with Korg nanoKontrol.

Greetings, I just purchased the nanoKontrol, and for some reason it's not recognized by Korg's editor, it shows as "not connected", however I see it on the device manager as installed properly, but the editor refuses to see it. Should Forte see it as another midi input? because it doesn't ...
by Sonoacustico
Fri Mar 06, 2009 5:50 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Expresscard in, Cardbus out?
Replies: 7
Views: 4285

Re: Expresscard in, Cardbus out?

Hey Angel, I wasn't aware of an ExpressCard indigo, it wasn't there last time i checked the Echo website. Thanks for that!
Anyone interested in an Indigo io? :-)

cheers!

Claudio
by Sonoacustico
Fri Mar 06, 2009 12:09 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Expresscard in, Cardbus out?
Replies: 7
Views: 4285

Re: Expresscard in, Cardbus out?

Hey there, resurrecting this old thread to ask if there is anyone using this kind of adaptor, to use something like the Echo Indigo io, in an ExpressCard port. I'm considering about selling my Echo Indigo io since I don't use it anymore, but wanted to check out this possibility first. Any feedback w...
by Sonoacustico
Fri Feb 20, 2009 1:30 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Key Range - Buss Assign
Replies: 7
Views: 2143

Re: Key Range - Buss Assign

Thanks Mike, it's a relief to know the real status of it, and I hope those fixes get done soon :) thanks again!

Claudio
by Sonoacustico
Wed Feb 18, 2009 2:05 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Key Range - Buss Assign
Replies: 7
Views: 2143

Re: Key Range - Buss Assign

Thanks Dirk! it works beautifully!!

Franck, thanks for taking the time to check that out, yes I did lots of test, waiting and not waiting a few seconds after pushing the Train button. But I'm glad it's not just me, I'd love a reply from Mike about it.

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Wed Feb 18, 2009 12:42 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Key Range - Buss Assign
Replies: 7
Views: 2143

Re: Key Range - Buss Assign

Dirk, you're the man! that's exactly what I was looking for! I'll have a go with the aux bus and let you know.

Thanks!

Claudio
by Sonoacustico
Mon Feb 16, 2009 11:38 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Key Range - Buss Assign
Replies: 7
Views: 2143

Re: Key Range - Buss Assign

Ok, took a look at forte.uservoice.com and got my votes redirected to the buss-to-buss assign :) any help regarding the key range would be appreciated.
Cheers and thanks!

Claudio
by Sonoacustico
Mon Feb 16, 2009 11:16 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Key Range - Buss Assign
Replies: 7
Views: 2143

Key Range - Buss Assign

Hello Mike and everyone, first of all, let me congratulate you guys for the great improvement of Forte 2.0 Brainspawn rocks! :D I have a couple of questions regarding 2.0 (currently using build 2051, since I don't use GR3 live i didn't feel the urge to upgrade to 2052): 1.I'm having a hard time assi...
by Sonoacustico
Thu Feb 12, 2009 5:11 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: forte and motu driver
Replies: 5
Views: 1492

Re: forte and motu driver

I have a similar "annoying feature" with avMOTU driver. I installed the firewire driver that comes with the 8pre, and when I run Forte, it complains that no Motu device was found (I don't use the 8pre with forte). Anyway forte "seems" to freeze , but what really happens is that t...
by Sonoacustico
Thu Oct 09, 2008 2:00 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: MOTU driver
Replies: 2
Views: 1215

MOTU driver

Hello everyone, a while ago I installed the firewire interface Motu 8pre to the laptop I'm using with forte. I don't use the 8pre with Forte, so I don't have the device connected, and every time I open Forte, it sends me the error message that the MOTU device is not connected, I close it and forte s...
by Sonoacustico
Thu Jul 31, 2008 8:32 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: crash with KORG Legacy DIGITAL
Replies: 9
Views: 4000

Re: crash with KORG Legacy DIGITAL

I used to have several problems with Forte and the Korg Legacy Digital (specially M1) plugin. Anyway I'm now using Korg Legacy Digital, version 1.3.1 (upgraded at http://www.korguser.net ) and forte without any problem. Before the last update (i don't remember if it was Forte's or KLE's) I couldn't ...
by Sonoacustico
Sat Apr 26, 2008 7:41 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Plug-in that doesn't read sustain CC
Replies: 4
Views: 2250

Yeah, that's the one. :-) It IS designed to don't care about sustain CCs, but I was thinking maybe there is some kind of external midi software that can transform: [Short Midi Note] + [SustainOn] + [SustainOff] to [Long Midi Note] If you see what I mean? :-) Well, there is a sort of workaround to g...
by Sonoacustico
Wed Mar 26, 2008 11:10 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Plug-in that doesn't read sustain CC
Replies: 4
Views: 2250

Which plugin is it mick? For example the G-Media "M-Tron" was DESIGNED to don't accept the sustain pedal CC, because they wanted to emulate the original one, that didn't have any form of sustain pedal. I think the idea of having a virtual emulation of an existing thing, is that you can enh...
by Sonoacustico
Wed Feb 13, 2008 2:43 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Frustrated user - Is it all for real?
Replies: 19
Views: 7065

It would also be helpful to build some sort of database including users and gear used by them. So that other user with questions regarding specific hardware usage, would get tips easier from other users.

just brainstorming :)

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Wed Feb 13, 2008 2:36 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: anyone using an Axiom 61 with forte
Replies: 7
Views: 2831

Maybe it would be helpful to get to know what do you need to accomplish. Do you need to subdivide the keyboard in 4 zones and need to control the volumes of each zone independently? if so, I think that can be done with a single midi channel with only the right settings in Forte. You can assign a cer...
by Sonoacustico
Fri Feb 08, 2008 6:01 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Frustrated user - Is it all for real?
Replies: 19
Views: 7065

devices

As UMD has said, different cards and different drivers will make a significant difference.
It would be very helpful if the brainspawn site would have some sort of chart of tested (by forte users) midi and audio cards, that could be updated in a Wiki fashion.

Cheers

Claudio
by Sonoacustico
Sat Feb 02, 2008 4:13 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte doesn't work with Arturia Jupiter 8V - FIXED WITH 1.1
Replies: 13
Views: 6956

by Sonoacustico
Sat Feb 02, 2008 3:56 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Frustrated user - Is it all for real?
Replies: 19
Views: 7065

Unfortunately you cant really tell when the samples are loading with Sampletank (the way you can with Kontakt), but it takes a loooooooong time. The remaining VST's are slow, but not as long as the first VST, sampletank. I used to have that problem with Sampletank (around 1 minute to load when I op...
by Sonoacustico
Mon Nov 19, 2007 8:05 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Expresscard in, Cardbus out?
Replies: 7
Views: 4285

by Sonoacustico
Fri Nov 16, 2007 4:19 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Expresscard in, Cardbus out?
Replies: 7
Views: 4285

Thanks for the Reply Angel. The Dell Latitude 830 costs around 500 dollars more than the Inspiron I was checking. is there anything that justifies that price difference? in the other hand, I want to get my laptop as smaller as possible, and I really don't like the 15.4" screen as it is not that...
by Sonoacustico
Fri Nov 16, 2007 11:52 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Expresscard in, Cardbus out?
Replies: 7
Views: 4285

Expresscard in, Cardbus out?

Hey everyone, just wanted to tell you that my old faithful IBM laptop died, (well, not really, but I can afford a new one with the repair cost!) The thing is, I'm planning to buy a Dell inspiron Laptop that only comes with Expresscard instead of PCMCIA. So that I won't be able to use my Echo Indigo ...
by Sonoacustico
Wed Oct 03, 2007 12:04 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Anyone using SonicProjects? Opinions?
Replies: 0
Views: 2983

Anyone using SonicProjects? Opinions?

Hello, I came across a couple of very nice VSTi that's an Oberheim emulation, and a set of samples from classic string synths. they're very reasonable priced and the audio clips on their site sound really great. These are the "OP-X" and the "Stringer" from SonicProjects: http://w...
by Sonoacustico
Mon Oct 01, 2007 4:02 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte doesn't work with Arturia Jupiter 8V - FIXED WITH 1.1
Replies: 13
Views: 6956

by Sonoacustico
Tue Jun 12, 2007 9:47 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Metrobus is out of tempo
Replies: 5
Views: 2872

by Sonoacustico
Mon May 28, 2007 10:47 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

One little advice, once you get it, don'tinstall it. Instead go to http://www.korguser.net and register your KLCDE, then download the latest update (I think it's version 1.3.2 or 1.3.3) The latest version of the M1 has ALL the sounds from the Korg T series!! :D To install the new version it will ask...
by Sonoacustico
Sat May 26, 2007 9:15 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

Well this is even more interesting. After my USB debacle (see post in the "Support" forum) after which I decided the only reasonable explanation is "hardware failure", I was forced to work on USB 1.1 mode. In the process of investigating I re-format my hard drive, did a windows c...
by Sonoacustico
Mon May 21, 2007 3:19 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Huge Problem with USB 2.0 ports in my Laptop. Help Please!
Replies: 3
Views: 2227

Yes i did Dirk, the unusual thing about the BIOS is that it doesn't say anything about USB configuration. When I go to Config-USB it lets me enable or disable USB CD-ROM or Floppy drives to boot. But I don't think it's the case either, because sometimes it DOES work as USB 2.0, then after a while pl...
by Sonoacustico
Mon May 21, 2007 1:39 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Huge Problem with USB 2.0 ports in my Laptop. Help Please!
Replies: 3
Views: 2227

Huge Problem with USB 2.0 ports in my Laptop. Help Please!

Hello everyone, this has began happening like a week ago, and now it has become a monster that makes my laptop totally unreliable for live work. This is not a forte issue directly, so I don't know if this is the correct forum to put this. OK this is the deal: I'm using an IBM T-40 laptop that has 2 ...
by Sonoacustico
Wed May 16, 2007 9:41 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

Wow!! Dirk was so right! first thing I tried was renaming "M1.dll" to "mone.dll" and the problem dissapeared, Korg M1 now can be added with no problems. It's indeed a very bizarre thing, that didn't make any sense, I took a look at the vst.ini file but nothing seemed unusual to m...
by Sonoacustico
Tue May 15, 2007 10:33 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

Nope Mike this is not a 1-time fix, if Forte doesn't recognize the M1 as "New Plugins" then adding an instance of the M1 will crash Forte. I simply moved the M1.dll to a new folder I created inside one of the VSTplugins folders that Forte is recognizing. if I close forte, it will not recog...
by Sonoacustico
Sun May 13, 2007 1:08 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

Just a little update: I just installed the new version 1.3.1 of Korg Legacy Collection - Digital Edition. Forte still crashes when you add an instance of the M1. This can be sorted out by changing the path where the M1.dll is located so that Forte recognizes it in the cathegory "new Plugins&quo...
by Sonoacustico
Sat Apr 21, 2007 12:39 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Vista - survey of users
Replies: 20
Views: 9567

by Sonoacustico
Sat Apr 21, 2007 12:28 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg M1 (from Legacy Digital Edition) ...again...
Replies: 27
Views: 15442

Hey there, I did format my hard drive, and installed the 1.2.0 version of the Korg Legacy DE. M1 works fine with Forte 1.6 in that version, but Wavestation just can't load. M1 from KLCDE 1.2.0 works fine but eventually crashes Forte in programming stage. I haven't tried again with the 1.2.2 version....
by Sonoacustico
Wed Mar 14, 2007 9:22 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: EHCo demo + Edirol UA101 = Doesn't work, does it????
Replies: 4
Views: 3603

Thanks for your reply Mike! MIDI is arriving at the Instrument module (There is midi activity) But the EHCo logo doesn't flash, that means EHCo is not sending anything. I tested adding MIDI data to the table (clicking on ADD then MIDI) and I select it, and when I click on SEND, the EHCo logo flashes...

Go to advanced search