Search found 19 matches

by Angelo
Mon Apr 08, 2013 4:25 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Realtek cracks
Replies: 8
Views: 4568

Re: Realtek cracks

Thanks a lot for your suggestions. Asio4All is well known and I have used it many times. But an electronic engineer like me wants to know why something does not work :D .
Kind Regards
Angelo
by Angelo
Sun Apr 07, 2013 4:47 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Realtek cracks
Replies: 8
Views: 4568

Re: Realtek cracks

Hi DarkKman, I fully agree with you. The distortion is a motorboating, a sort of beat with a low repetition frequency. The beat is minimized at 44100 and buffer=441 but cannot be eliminated. I do not know how to modify the Realtek clock frequency (WDM high definition driver) to obtain a better sync....
by Angelo
Sun Apr 07, 2013 5:28 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Realtek cracks
Replies: 8
Views: 4568

Re: Realtek cracks

Again,
I have tried with Savihost: no problems. So, it seems related, at least in part, with Forte (I have the last version installed). The level bar moves correctly but the audio outputs is somewhat random. Sometimes it works, sometimes it is distorted, sometimes muted.
Thanks
Regards
Angelo
by Angelo
Sun Apr 07, 2013 4:14 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Realtek cracks
Replies: 8
Views: 4568

Re: Realtek cracks

Hi,
I have seen that changing the Realtek hardware output on the bus makes a big difference. Some outputs do not work at all, some distort the signal, some work perfectly. Any suggestion ?
Thanks
Regards
Angelo
by Angelo
Sun Apr 07, 2013 4:00 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Realtek cracks
Replies: 8
Views: 4568

Realtek cracks

Hi,
Is it normal that Realtek High Definition Driver produces a lot of cracks even with high buffer sizes ?
My system: MSI GX620, Windows XP SP3.
The Realtek driver is up to date. No problems at all with RME Multiface.
Thanks
Kind Regards
Angelo
by Angelo
Sun Sep 19, 2004 11:54 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Sequencer-Forte connection
Replies: 3
Views: 2157

Sequencer-Forte connection

Hi, It is a pity that windows has no equivalent to Jack (under Linux). So, using my Adat in and Adat out on my RME Multiface (sync Master) I have found an equivalent (or maybe better) solution. Adat in and out are connected through an optical cable. Cubase (or Live) are used as pure audio/midi recor...
by Angelo
Sat Sep 18, 2004 7:30 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Sequencer-Forte connection
Replies: 3
Views: 2157

Sequencer-Forte connection

Many thanks for the response. The problem is that VAC does not seem to support Asio drivers.
Regards
Angelo
by Angelo
Fri Sep 17, 2004 5:49 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Sequencer-Forte connection
Replies: 3
Views: 2157

Sequencer-Forte connection

Hi, I would like using Forte as a VST/DX instrument player and audio processor while the sequencer (Cubase, Live, etc.) is used as a simple midi-audio recorder and editor (without anay effect). Now I am working with Midi-Yoke and Midi-Ox for midi transmission and processing. The problem is with the ...
by Angelo
Sun Aug 22, 2004 2:44 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Big Tick Rhino 2
Replies: 5
Views: 2865

Thanks Mike. This is a very strange behaviour. Tick said that he was able to reproduce the problem on version 2.0. The midi led flashes normally and notes are not filtered out since other instruments work. Same behaviour with asio and wdm. I attach the relevant section of the log file. It seems norm...
by Angelo
Fri Aug 20, 2004 3:37 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Big Tick Rhino 2
Replies: 5
Views: 2865

Big Tick Rhino 2

Hi,
someone has Rhino 2 working ? The instrument demo is loaded correctly but no sound. Today I will look at the log file.
Thank you very much
Best Regards
Angelo
by Angelo
Fri May 14, 2004 8:00 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte and Cubase
Replies: 3
Views: 2326

Thanks Mike.
Do you think that rewire support will be the final solution to these problems ? And, what is the advancement on this regard in the Forte project ?
Regards :D
Angelo
by Angelo
Fri May 14, 2004 5:43 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte and Cubase
Replies: 3
Views: 2326

Forte and Cubase

Hi, I would like to use Brainspawn Forte Ensemble in SW link with Steinberg Cubase (or eventually other sequencers). The problem is that the Asio driver is not multiclient. Has someone found an elegant solution, on a single PC, in order to: 1) Use VST and DX plugins in Forte 2) Record and play midi ...
by Angelo
Sat Aug 16, 2003 2:27 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Dear Mike, first of all thanks a lot for the admission to the Forte beta team. I will try to do my best. I am very happy :D because I have find the reason of the midi 0n-Off data loosing. The midi setting of my keyboard was on "Internal clock" so a continuous stream of data is transmitted to the mid...
by Angelo
Sat Aug 16, 2003 3:16 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte beta 1.2

by Angelo
Fri Aug 15, 2003 5:20 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Hi, I am here again. I've downloaded DirectXfier and converted Native Instruments B4. Now midi works. The problem is on my system when using VST plugins without previous conversion. I do not know if VST plugins are converted automatically in version 1.2, with a sort of embedded DirectXfier, or if a ...
by Angelo
Fri Aug 15, 2003 4:07 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Hi Mike, the multiple instance problem is now solved: I had multiple dll files in my directories. But the midi problem remains. Only DX instruments work while VSTI are affected by note on-off loss. I have tried a second midi port: same problem. It seems related to VST--> DX conversion. Very happy to...
by Angelo
Thu Aug 14, 2003 2:56 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Hi Mike, the Midi on-off problem is present only with VST instruments. DXI work perfectly. A very strange thing: in the instrument list each device is listed even four times. Is it normal ? Regarding the audio in, I have read on the forum that is in your future plans. Well. I can suggest to see how ...
by Angelo
Thu Aug 14, 2003 1:23 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Hi Mike, Thanks to your suggestion now Forte starts immediately. I have worked with Native Instruments B4 and PRO-53. I have found a big problem with midi (I use the midi port on the Multiface): sometimes the note on and note off messages are lost. Please find attached the log file. One more questio...
by Angelo
Thu Aug 14, 2003 12:03 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Beta 1.2
Replies: 11
Views: 5833

Forte Beta 1.2

Hi Mike, Thanks for your quick answer. I have mailed the log file and the EnumKS output to bugs@brainspawn.com. Hope you can find it. When I press ignore a windows opens with three options. When I select reprofile the error message "E:\C++Projects\Synthrack_05\MainFrm_cpp, Line 703" appears again. I...

Go to advanced search