Search found 50 matches

by pchanez
Thu Dec 18, 2014 8:10 am
Forum: Plugin Issues
Topic: J's midi tool & Forte 4
Replies: 9
Views: 3979

Re: J's midi tool & Forte 4

JBridge is working fine, not the midi tools
by pchanez
Wed Dec 17, 2014 3:22 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: J's midi tool & Forte 4
Replies: 9
Views: 3979

J's midi tool & Forte 4

I have issue with the J's tool since I migrate to Forte 4 64 bits (on Windows 8.1).

First the plugin are detected as effect, secondly when I try to instance them Forte crashes ... Any suggestion ?
by pchanez
Wed Dec 10, 2014 5:58 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Small bug in Forte 4 Rack Editor
Replies: 0
Views: 17371

Small bug in Forte 4 Rack Editor

I tried to set the "Set Plugin Data" To "No" from the rack editor to multiple scene, and it doesn't work ... (stays to "auto")
by pchanez
Sun Dec 07, 2014 10:08 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 4 / Kontakt issue
Replies: 3
Views: 1866

Forte 4 / Kontakt issue

Hi Mike, I uploaded a crash report, but in the mean time I managed to find a workaround, so perhaps explainig what I'm doing will help you to figure out the issue. I have a big rack, with a Kontakt loading about 14 instruments in a multi. I was using the "Do Not Set Data per scene" option ...
by pchanez
Mon Nov 24, 2014 4:44 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte in action 3
Replies: 2
Views: 1387

Re: Forte in action 3

My GoPro card crashed during the gig ... This is why the number of shot is limited

One iPad as remote and one for Morphwiz and tabs
by pchanez
Sun Nov 23, 2014 2:23 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte in action 3
Replies: 2
Views: 1387

Forte in action 3

(We will soon need a dedicated section on the forum :D )

My band dDT, covering A Change Of Season from Dream Theater. All keyboard sounds are from Forte (about 20 VSTi).

http://youtu.be/ILTJnJkqYVE
by pchanez
Thu Sep 25, 2014 1:23 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 4 ?
Replies: 2
Views: 1440

Re: Forte 4 ?

Cooooool!
by pchanez
Wed Sep 24, 2014 2:42 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 4 ?
Replies: 2
Views: 1440

Forte 4 ?

I just see that there are some forum topics about Forte 4 :D

Do we have an idea of the release date ?
by pchanez
Tue Dec 24, 2013 2:49 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: No MIDI out when using EHCo
Replies: 4
Views: 1725

Re: No MIDI out when using EHCo

No I don't have this one
by pchanez
Mon Dec 16, 2013 4:35 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg Legacy 64 bit
Replies: 15
Views: 5928

Re: Korg Legacy 64 bit

Hi Mike,

I could not generate dump. Forte is hanging at scene change and the only option is to kill the application. If you want me to run a special "debug" version, let me know

-patrick-
by pchanez
Mon Dec 16, 2013 12:33 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Small bug
Replies: 2
Views: 1710

Small bug

If you have a rack bigger than screen height, scroll the rack to one plugin at the bottom and try to open it.
The first click has no effect except scrolling the rack to the top... so you need to rescroll and re open the plugin

Not a critical bug, but quite annoying when editing
by pchanez
Mon Dec 16, 2013 12:28 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: No MIDI out when using EHCo
Replies: 4
Views: 1725

Re: No MIDI out when using EHCo

Yes I had the same issue ... I never managed to make it work properly
by pchanez
Wed Dec 04, 2013 11:07 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg Legacy 64 bit
Replies: 15
Views: 5928

Re: Korg Legacy 64 bit

Hi,

yes I also suspect M1 ... but it is not easy to reproduce
by pchanez
Sun Nov 24, 2013 1:32 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Important: Crash with latest Kontakt 5
Replies: 21
Views: 9859

Re: Important: Crash with latest Kontakt 5

thanks a lot, It is also working for me (64 bits version)
by pchanez
Fri Nov 08, 2013 1:54 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Latest update of Kontakt 5 (5.3.X) crashes on opening GUI
Replies: 15
Views: 6480

Re: Latest update of Kontakt 5 (5.3.X) crashes on opening GU

I have the same issue ... And a gig in one week, so I'm a little bit stressed by this issue !!
by pchanez
Tue Oct 29, 2013 2:09 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Slow scene change in Sceneview 2
Replies: 3
Views: 1474

Re: Slow scene change in Sceneview 2

the issue is gone ... I don't what it was
by pchanez
Mon Oct 14, 2013 2:55 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Slow scene change in Sceneview 2
Replies: 3
Views: 1474

Slow scene change in Sceneview 2

Since I installed the 3.2.15 beta, I have some delay when changing scene in Sceneview 2 mode (only in this mode). I will investigate further but I have the feeling it appears with the last beta
by pchanez
Mon Jun 10, 2013 4:15 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Quite
Replies: 1
Views: 1150

Quite

I just realized that there is quite a long time since the last beta (considering the frequency of the previous ones) ... is this announcing Forte 4 ??
by pchanez
Wed May 01, 2013 9:51 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: [Help Needed] Rack crashing Forte
Replies: 6
Views: 2410

Re: [Help Needed] Rack crashing Forte

I think I found the issue :

In my Korg Legacy M1 plugin, I was using the "disconnect this instrument when loading configuration data". With this option checked, loading the rack on a scene applying configuration to the plugin was crashing Forte.

Since I removed it, everything is fine
by pchanez
Tue Apr 30, 2013 1:10 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: [Help Needed] Rack crashing Forte
Replies: 6
Views: 2410

Re: [Help Needed] Rack crashing Forte

Nearly (something like 99.9 % of the time) in normal mode. Sometime it is also not crashing but hanging when everything is loaded (I see the gui, but the wait cursor is staying forever) I will try to remove M1 and Omnisphere. Play is in the list of plugins that are not loaded on scene changes (in Sc...
by pchanez
Sun Apr 28, 2013 12:59 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: [Help Needed] Rack crashing Forte
Replies: 6
Views: 2410

Re: [Help Needed] Rack crashing Forte

I have the same issue with the latest beta and the official release
by pchanez
Sun Apr 28, 2013 3:52 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: [Help Needed] Rack crashing Forte
Replies: 6
Views: 2410

Re: [Help Needed] Rack crashing Forte

When I'm loading the rack in safe mode, Forte didn't crash ... The only visible difference between safe and normal is that the power button on the rack needs to be clicked to start to play
by pchanez
Sun Apr 28, 2013 3:17 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: [Help Needed] Rack crashing Forte
Replies: 6
Views: 2410

[Help Needed] Rack crashing Forte

HELP !!

Since some days, I could not modify my rack anymore. Each time I'm making a change and save it, Forte is crashing when I try to load the new version of the rack.
I have a gig in two weeks from now and I really need to have this solve

Mike, I sent the crash dump ...
by pchanez
Fri Apr 12, 2013 12:36 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Omnisphere Multi Issue
Replies: 2
Views: 1367

Re: Omnisphere Multi Issue

Thanks Mike,

Good to have the confirmation that the crash during the stress test is coming from Omnisphere as well ... I will try to filter out the midi controllers I'm not using and see if something improves
by pchanez
Tue Apr 09, 2013 11:38 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: How many instances of a fader plugin do you use?
Replies: 17
Views: 7583

Re: How many instances of a fader plugin do you use?

Hi Mike,

For me the thing missing in the bus volume is a way to keep them out of the scene snaspho (when I need to lower the volume of my rack for a song during a live performance).
by pchanez
Tue Apr 09, 2013 8:00 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Omnisphere Multi Issue
Replies: 2
Views: 1367

Omnisphere Multi Issue

From time to time, when I click on the "Multi" button in Omnisphere, Forte (64 bits/windows 7) is crashing. I also have an issue when stress testing my rack (also crashing) ... perhaps the two are linked. I sent the 2 crash report ... Mike hopefully you got them and they are helpful -Patri...
by pchanez
Mon Mar 18, 2013 2:16 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg Legacy 64 bit
Replies: 15
Views: 5928

Re: Korg Legacy 64 bit

I just upgrade ... it is working like a charm
by pchanez
Tue Mar 05, 2013 4:15 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: EHCo issue
Replies: 2
Views: 1248

Re: EHCo issue

I fianlly replaced EHCO by piz Midi Out and since I have no problem anymore ...

There is really an issue with EHCO ...
by pchanez
Sun Mar 03, 2013 6:20 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: EHCo issue
Replies: 2
Views: 1248

Re: EHCo issue

I still have the issue ... I tried to get rid of loopbe but I stiil have the problem even using my hardware midi out

Any idea ?
by pchanez
Wed Jan 23, 2013 4:15 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Problems with Kontakt 5
Replies: 2
Views: 1736

Re: Problems with Kontakt 5

I do not have this issue. I'm also using Vintage Organ ...
by pchanez
Wed Jan 16, 2013 4:45 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 64 bit crashes permanently
Replies: 13
Views: 4870

Re: Forte 64 bit crashes permanently

What I did to overcome the Kontakt issue is to set Kontakt as not to be change in scene (in the options, I do not remember the exact terminology). Then I'm playing with midi mapping
by pchanez
Mon Dec 10, 2012 12:25 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Slowness when changing scene
Replies: 1
Views: 931

Re: Slowness when changing scene

Forget this post ... I found the guitly plugin (Samplemoog)
by pchanez
Sat Dec 08, 2012 4:09 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Slowness when changing scene
Replies: 1
Views: 931

Slowness when changing scene

I'm not sure if this is linkednto the beta or not, but since some time, I have a quite long delay when changing from one scene to another ... Any idea ?
by pchanez
Fri Nov 30, 2012 10:26 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Strange behavior when importing song
Replies: 2
Views: 1064

Re: Strange behavior when importing song

Yes. But they are the same in both rack. In fact I was trying to find where is the issue I raised earlier (http://brainspawn.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=4288), so I deleted all the scene from the rack creating the problem, trim and save it. Then I tried to import scene into this new rack from ...
by pchanez
Wed Nov 28, 2012 2:41 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Strange behavior when importing song
Replies: 2
Views: 1064

Strange behavior when importing song

I don't know if it is a normal behavior or not, but when I'm importing songs from another rack, the audio input are always recreated, even if the name is the same. For instance I have a rack with an Audio Input named "Harpejji", and when I import a song with an audio input "Harpejji&q...
by pchanez
Fri Nov 16, 2012 12:03 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Ivory Pianos and Galaxy vintage D
Replies: 6
Views: 2558

Re: Ivory Pianos and Galaxy vintage D

Ivory is working perfectly
Galaxy I don't know, but I have many Kontakt 5 library (Scarabee, Vintage Organ, ...) that are running fine, so my guess is yes
by pchanez
Mon Nov 12, 2012 6:25 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Exclude buses from scenes capture
Replies: 2
Views: 1155

Exclude buses from scenes capture

Is it possible to "exclude" buses from scenes ? Typically if I change the volume of the main output in one scene, I would like to avoid it goes to the capture value when moving to the next scene
by pchanez
Mon Nov 05, 2012 3:13 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 3 - Midi filter bug
Replies: 2
Views: 1162

Re: Forte 3 - Midi filter bug

I have this with most of my plugins. I was a user of Cantabile before moving to Forte, and I never had this issue with this host
by pchanez
Mon Nov 05, 2012 1:41 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 3 - Midi filter bug
Replies: 2
Views: 1162

Forte 3 - Midi filter bug

I think I found a small bug when using Midi filter. What I'm typically doing is to octave up/down sound in a way that if I play a C3, the plugin is playing C3 & C2. What I figure out is that if the note is trigger 2 times, I get a "dead note" (the note never stop) and I have to send a ...
by pchanez
Sat Nov 03, 2012 1:42 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Vibrations on stage - causing jump in scenes
Replies: 14
Views: 3456

Re: Vibrations on stage - causing jump in scenes

I doubt the HD are the issue ... If vibration would affect them, the PC would be problably crashing.

I would rather thing about the mouse/touchpad or keyboard ...
by pchanez
Wed Oct 31, 2012 2:19 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg legacy M1 issue
Replies: 4
Views: 2402

Re: Korg legacy M1 issue

This is working perfectly !

Thanks
by pchanez
Wed Oct 31, 2012 6:04 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when importing Scene / Song
Replies: 1
Views: 1099

Crash when importing Scene / Song

Forte is crashing (not handle ...direcly the windows reporting tool) when I'm trying to import song or scene from one of my rack. The same rack is crashing when I'm trying to save it after I trim it ...

I'm using Forte 64, with lot of plugins (Kontakt 5, Omnisphere, ...) ...
by pchanez
Mon Oct 29, 2012 4:43 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: EHCo issue
Replies: 2
Views: 1248

EHCo issue

Hi have something really strange that happens from time to time, when Forte is crashing (this is another topic). I have EHCo connected to LoopBe30 port. Sometime after a crash, EHCo is not sending out anything (the midi in is showing it is receiving, the mapping is ok, but nothing on the midi out). ...
by pchanez
Thu Oct 25, 2012 3:03 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg legacy M1 issue
Replies: 4
Views: 2402

Re: Korg legacy M1 issue

Thanks
by pchanez
Tue Oct 23, 2012 10:18 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg legacy M1 issue
Replies: 4
Views: 2402

Korg legacy M1 issue

I discover a strange behavior with KLC M1, in Forte 64 bits with jbridge. I could add the plugin in the rack and everything is working, but then when I try to reopen the rack, Forte is blocking when "applying first scene" ... any suggestion ?
by pchanez
Sun Oct 21, 2012 5:57 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Eastwest Play
Replies: 3
Views: 2040

Re: Eastwest Play

I think the problem raised by Rainman about Hollywood String is the same ...
by pchanez
Sun Oct 21, 2012 5:55 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Pizmidi
Replies: 3
Views: 1876

Re: Pizmidi

PizMidi plugins do not have their own editor. Therefore they cannot work in forte, because forte doesn't provide a host editor interface. Some, not all of them have been compiled with an editor, they're available as a separate download If I recall well but I'm not entirely sure of this, check the d...
by pchanez
Thu Oct 11, 2012 2:52 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Eastwest Hollywood strings
Replies: 2
Views: 1401

Re: Eastwest Hollywood strings

Did you solve your issue ??
by pchanez
Wed Oct 10, 2012 2:50 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Eastwest Play
Replies: 3
Views: 2040

Eastwest Play

I'm a brand new user of Forte 3, and I'm facing my first issue : as soon I'm trying to open the gui of Eastwest Play 64, Forte is crashing. I sent the report but any help would be appreciated
by pchanez
Tue Oct 09, 2012 2:50 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Pizmidi
Replies: 3
Views: 1876

Pizmidi

Is there a solution for using Pizmidi plugins in Forte ?

Go to advanced search