Search found 41 matches

by JeffB
Tue Jan 21, 2014 11:50 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Korg UK have just accused me of being un-professional!
Replies: 3
Views: 2999

Korg UK have just accused me of being un-professional!

According to KORG UK, based on a conversation I've just had with them, if you're using a PC for live performance you're not professional and should go out and buy a Mac immediately! Perhaps some of you PC based musicians would like to let them know that not being bothered or able to write ASIO drive...
by JeffB
Tue Mar 19, 2013 6:11 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Korg Legacy 64 bit
Replies: 15
Views: 5976

Re: Korg Legacy 64 bit

Working fine here.
by JeffB
Sun Mar 03, 2013 1:50 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Instrument definition file problem.
Replies: 1
Views: 912

Instrument definition file problem.

I'm struggling using the instrument definition file for my Alesis Fusion from within Ehco and Forte 3.2.

The bank change messages are not getting through. Program changes work fine but the banks don't change.

The same instrument definition works fine within Cakewalk Sonar X2.

Anyone have any ideas?
by JeffB
Sun Mar 03, 2013 1:43 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: List of live user set up's
Replies: 53
Views: 42641

Re: List of live user set up's

Hey JeffB, I'm only using software, also live. So I wonder, for what you use the software and for what you use high end workstations like Kronos. What sounds better, what is easier to control? I'm looking forward to here from you :) I suppose I'm still a bit old fashioned in that I've always used w...
by JeffB
Sat Feb 23, 2013 9:55 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: List of live user set up's
Replies: 53
Views: 42641

Re: List of live user set up's

Just returned to Forte after using Cantabile for a few years. Now using Korg Kronos and Yamaha Motif XS with FW and 1Gb ram (Used as audio interface). Lenovo W500 with 8Gb ram Win7 x64. Forte 3.2 with EHCo 2 Spectrasonics Omnisphere SonicProjects OPX Pro II MusicLab RealLPC + Amplitube 3 Korg Legacy...
by JeffB
Sat Apr 24, 2010 7:19 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Using forte with Maple (or any other virtual MIDI ports)
Replies: 7
Views: 1466

Re: Using forte with Maple (or any other virtual MIDI ports)

Yes Maple works fine here.
by JeffB
Thu Mar 25, 2010 3:31 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Possibly daft 64bit question?
Replies: 2
Views: 810

Re: Possibly daft 64bit question?

OK. Thanks.
by JeffB
Thu Mar 25, 2010 9:37 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Possibly daft 64bit question?
Replies: 2
Views: 810

Possibly daft 64bit question?

Excuse my ignorance of these things but I'm new to 64bit stuff!

If I run a 32bit host (Forte) in a 64bit OS (Win7) do I use 32bit plugins or 64bit? :?
by JeffB
Wed Mar 24, 2010 4:41 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Full 64bit version.
Replies: 4
Views: 1250

Re: Full 64bit version.

Excellent. Thanks.
by JeffB
Wed Mar 24, 2010 1:23 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Full 64bit version.
Replies: 4
Views: 1250

Re: Full 64bit version.

Call me cheeky if you like but is there any chance of getting the Omnisphere 1.2.0n fix on this? :)
by JeffB
Wed Mar 24, 2010 6:08 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Full 64bit version.
Replies: 4
Views: 1250

Full 64bit version.

Do we have an ETA on this?
by JeffB
Wed Mar 17, 2010 6:07 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

Thanks Mike.
by JeffB
Tue Mar 09, 2010 10:21 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

Just heard back from Mike that a copy of Omnisphere is on it's way to him so hopefully all will be revealed soon.

Spectrasonics seem confident that all is well at their end.

I've been using the Cantabile demo since this started but will be glad to get back to Forte!
by JeffB
Tue Mar 09, 2010 5:33 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

If it pleases me to think so?

Get off your high horse will you!

Fact is fact!!
by JeffB
Tue Mar 09, 2010 5:14 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

Omnisphere 1.20n works in Sonar, Cubase, Nuendo, Cantabile, SaviHost and VST Host but not in Forte so there obviously is something broke in Forte!
by JeffB
Mon Mar 08, 2010 1:43 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

Still nothing from support!
by JeffB
Sat Mar 06, 2010 12:12 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Question to all: MIDI devices disappearing?
Replies: 10
Views: 2129

Re: Question to all: MIDI devices disappearing?

No problem here with mLan and a Kurzweil PC3 USB MIDI driver.
by JeffB
Fri Mar 05, 2010 5:51 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

I've e-mailed support about this but not heard back yet.
by JeffB
Thu Mar 04, 2010 9:07 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

I tried that yesterday and was briefly relieved to get Omni working only to realise that it had picked up 1.1.4c again.

Are you sure that you've got 1.2.0n working? if so I've got a load more figuring out to do.
by JeffB
Tue Mar 02, 2010 3:45 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

Well thanks for the advice Dirk but I was asking if anyone who uses Omnisphere is having the same problem as I am before I get into serious debugging. For what it's worth, I started off thinking it was purely an Omnisphere problem but the fact that it works OK in three other hosts seems to suggest o...
by JeffB
Tue Mar 02, 2010 12:37 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Re: Omnisphere 1.2.0n

I've now tried Omnisphere in a couple of simple free VST hosts (VST host and Savi Host) and it works in them also.
by JeffB
Tue Mar 02, 2010 10:30 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Omnisphere 1.2.0n
Replies: 40
Views: 9990

Omnisphere 1.2.0n

Anyone got this working with Forte?

I'm using the latest version of Forte 2 Performer and have just updated Omnisphere to the most recent version and now get no sound from Omnisphere. If I roll back to the previous version it works perfectly.

It also works perfectly within Sonar 8.5.2.

Any ideas?
by JeffB
Tue Sep 01, 2009 1:19 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: How is Omnisphere working within Forte now?
Replies: 3
Views: 1707

Re: How is Omnisphere working within Forte now?

Works fine here.
by JeffB
Wed Aug 26, 2009 5:50 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Some major problems with Omnisphere
Replies: 8
Views: 3482

Re: Some major problems with Omnisphere

As I recall (it was quite awhile ago that I set this rack up) I started off with Atmosphere installed and then later upgraded to Omnisphere, so I added Omnisphere to the rack and removed Atmosphere.

As far as the Steam folder goes, I have that on a separate drive where I keep all my samples.
by JeffB
Tue Aug 25, 2009 5:04 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Some major problems with Omnisphere
Replies: 8
Views: 3482

Re: Some major problems with Omnisphere

I can't offer you a solution but Omnisphere works fine here.
by JeffB
Wed Mar 11, 2009 5:12 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Audio Drop Out and CPU Spikes
Replies: 6
Views: 1858

Re: Audio Drop Out and CPU Spikes

Are you using Vista? If so try disabling Superfetch and Readyboost.
by JeffB
Sat Mar 07, 2009 4:16 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Rackmount systems.
Replies: 3
Views: 1483

Rackmount systems.

Any of you guys using rackmount systems on stage have a solution to prevent pci cards and memory from becoming unseated in transit?

I'm just considering swapping my laptop for a rackmount system but wondered if this is an issue.
by JeffB
Sun Mar 01, 2009 12:28 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Halion One use outside Cubase?
Replies: 1
Views: 1325

Halion One use outside Cubase?

Hi all. I'm just considering buying a new keyboard controller for my live rig and the Yamaha KX61 is currently atop of my wishlist.
This comes with Cubase AI which includes Halion One. Just wondered if I installed Cubase AI could I then use Halion One within Forte?

Any ideas anyone?
by JeffB
Fri Feb 27, 2009 11:05 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: List of live user set up's
Replies: 53
Views: 42641

Re: List of live user set up's

Just started using Forte 2 after using Cakewalk Sonar on stage for about 6 years. My current stage rig is: Kurzweil PC3. If you haven't tried one of these you owe it to yourself to do so. Bargain of the decade!! Yamaha Motif ES6 with 512Mb, VL, VH and mLan boards. Controller, sampler, sound source M...
by JeffB
Mon Feb 23, 2009 2:02 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

Thanks Mike.

Brilliant service! :D :D :D :D
by JeffB
Mon Feb 23, 2009 2:00 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: New bug in Forte 2.0.100.2053
Replies: 7
Views: 1972

Re: New bug in Forte 2.0.100.2053

I can confirm that this is fixed in the update here. :D
by JeffB
Sun Feb 22, 2009 4:23 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

Cheers.
by JeffB
Sun Feb 22, 2009 11:22 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

Hi Mike. Thanks. I've now sorted out another rack which opens OK with all the same plugs so I'm good to go. I just can't understand how I can't load anything created before the crash but anything created afterwards loads OK. :? I know you've always got a lot on your plate so no rush on this one. Che...
by JeffB
Fri Feb 20, 2009 3:01 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: New bug in Forte 2.0.100.2053
Replies: 7
Views: 1972

Re: New bug in Forte 2.0.100.2053

Same here.
by JeffB
Fri Feb 20, 2009 5:39 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

So a legit question is; did it once work? Very pertinent question. Yes, I did my first gig with this rack last weekend with no problems at all. The only changes I've made since then are the installation of MIDI Yoke to give me some more MIDI ports and update to build 2053. The last thing I was doin...
by JeffB
Thu Feb 19, 2009 5:48 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

Thanks for your replies guys. I've already e-mailed Mike and am awaiting a reply. The crash happens when the status window reads "Building the mixer". I did install MIDI Yoke before I had this problem (uninstalling it doesn't help). All audio hardware still works fine in Sonar. If I open F...
by JeffB
Thu Feb 19, 2009 3:36 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Re: Cannot load any of my rack files!

Anyone got any ideas?

I'm dead in the water here with a gig tomorrow night.

It seems that I can create a new rack and redo all my scenes but I'm hoping that I don't need to do that.

(I knew I should have stuck with Sonar!)
by JeffB
Thu Feb 19, 2009 1:44 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Cannot load any of my rack files!
Replies: 16
Views: 3802

Cannot load any of my rack files!

Just opened up Forte 2.0 (build 2053) and it crashed. Opened it in safe mode OK and tried to load my main rack file and it crashed. Opened it in safe mode OK and tried to load my backup rack file and it crashed. Opened it in safe mode OK and tried to load one of the auto generated backup rack files ...
by JeffB
Tue Feb 17, 2009 10:59 am
Forum: Plugin Issues
Topic: VB-3 v1.22 not working in forte Producer 2.0 v2051
Replies: 6
Views: 2668

Re: VB-3 v1.22 not working in forte Producer 2.0 v2051

1.22 working fine in 2052 here.
by JeffB
Sun Feb 15, 2009 6:45 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: CPU peak
Replies: 18
Views: 3593

Re: CPU peak

Have you tried disabling superfetch and rediboost in Vista?

Go to advanced search