Search found 161 matches

by Volker Grosch
Sat Aug 29, 2015 5:08 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: 3 Issues with Forte 4 x64
Replies: 4
Views: 1764

Re: 3 Issues with Forte 4 x64

Hi,

thanks for responding!

@Mike could you take these issues into account for some future update, please?

Kind regards, Volker
by Volker Grosch
Sat Aug 29, 2015 9:26 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: 3 Issues with Forte 4 x64
Replies: 4
Views: 1764

3 Issues with Forte 4 x64

Hi, I observe some oddities when using Forte 4 x64. Maybe someone is familiar with one of them and give me a hint how to get around this: 1) When changing the volume of an instrument in the rack I can move the green control bar is changing, same for the output level of the corresponing instrument. W...
by Volker Grosch
Fri Aug 21, 2015 8:02 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Add effect sends?
Replies: 7
Views: 2607

Re: Add effect sends?

Hi,

this a long time wish in the wishlist standing on top of the list with some hundred votes since years ("audio mixer"). So I think Mike is aware. Hopefully we'll see something in Forte 5.

Besides: +1 from me

Regards, Volker
by Volker Grosch
Fri Aug 21, 2015 7:57 am
Forum: Plugin Issues
Topic: PSPAudioWare L'otary leslie sim
Replies: 2
Views: 1756

Re: PSPAudioWare L'otary leslie sim

Hi, I contacted Piotr (PSP) directly and got a quick and very kind response from him with good news on this 8) : 1) PSP is aware of the issue and they'll fix it in a bigger update. Forte will be part of the hosts pool they're checking with. 2) There is a proper workaround Piotr told me which I check...
by Volker Grosch
Sat Aug 15, 2015 6:45 am
Forum: Plugin Issues
Topic: PSPAudioWare L'otary leslie sim
Replies: 2
Views: 1756

Re: PSPAudioWare L'otary leslie sim

Hi same problem here. Meanwhile also known and reproduced at PSP. The only problem: l`otary is running without problems in any other host. Any news or workarounds on this meanwhile? Otherwise: is it possible to get in conact with PSP to clearify this?

Regards, Volker
by Volker Grosch
Mon Oct 27, 2014 1:21 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Aux Bus Sends for effects
Replies: 8
Views: 3891

Re: Aux Bus Sends for effects

Hi,

Dirks Aux Bus Faders are a permanent part of my setup and just work fine here. 8)

reagards, Volker
by Volker Grosch
Mon Sep 22, 2014 1:27 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte + Omnisphere - Scene-Changes and MIDI Routing
Replies: 2
Views: 2457

Re: Forte + Omnisphere - Scene-Changes and MIDI Routing

Hi, first off: the way Mike describes is definitely a way that works (I had this working with 3 instances of Omni and each with 6-8 sounds inside on stage for a while). For me there were some disadvantages: 1) Live Mode needs to teach Omni to the specific program change instructions for each slot. A...
by Volker Grosch
Sat Mar 29, 2014 4:25 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Kontakt 5.3.x crash on changing patches or disconnect
Replies: 18
Views: 7302

Re: Kontakt 5.3.x crash on changing patches or disconnect

Hi tekhedd, first off: I only own Kontakt 4 but the described problems sound very familiar to me. Till today I was not able to use Kontakt in the way you describe due to crash scenarios. I really made lots of attempts to fix this – sometimes I thought I got it but then again: a crash. Meanwhile I`ve...
by Volker Grosch
Tue Jul 09, 2013 3:46 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: How to block/stop Aftertouch from keyboard controller?
Replies: 5
Views: 2466

Re: How to block/stop Aftertouch from keyboard controller?

Maybe you find what you are looking for here (did not test any of them):

http://freemusicsoftware.org/category/f ... ent-filter

I mean to have something like that in pizmidi / midiconverter 2...

Good luck, Volker
by Volker Grosch
Mon Apr 29, 2013 2:48 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte Switching Scenes Load Times
Replies: 5
Views: 3031

Re: Forte Switching Scenes Load Times

Hi, first off: there are 2 ways to do fast load of sample content vstis like kontakt, Omni or the like: 1) Use a SSD for the content: in this mode kontakt is able to load in background, Omni samples usually are loaded in some 100ms. All in all this still leads to load times of a second or more. If t...
by Volker Grosch
Fri Apr 12, 2013 4:17 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: How many instances of a fader plugin do you use?
Replies: 17
Views: 7923

Re: How many instances of a fader plugin do you use?

Hi,

I`m using your faders Dirk, normally one or two on each channel as effect sends plus some as effect return. Additionally faders for panning.

regards, Volker
by Volker Grosch
Wed Apr 10, 2013 4:28 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: HALion 4 GUI display
Replies: 7
Views: 3386

Re: HALion 4 GUI display

Yep, +1 here,

regards, Volker
by Volker Grosch
Thu Mar 14, 2013 2:32 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED
Replies: 7
Views: 2778

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Great, thank you. :D

regards, Volker
by Volker Grosch
Thu Mar 07, 2013 7:31 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED
Replies: 7
Views: 2778

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED

Glad you got it sorted. I already reported this a while ago, maybe Mike will fix this some day.

Regards, Volker
by Volker Grosch
Wed Mar 06, 2013 12:22 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Audio Input "Instrument" Crashes Forte- FIXED
Replies: 7
Views: 2778

Re: Audio Input "Instrument" Crashes Forte

Hi,

I had a similar issue with my RME HDSP Multiface. Obviously forte crashed when I tried to implement an audio-in when using WDM-drivers. Changing to ASIO fixed this. Never checked if this was fixed in forte meanwhile. Hope this can be oft some help.

Regards, Volker
by Volker Grosch
Wed Jan 16, 2013 3:58 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte 64 bit crashes permanently
Replies: 13
Views: 5158

Re: Forte 64 bit crashes permanently

BTW. I created now Windows crash dumps, as described in the other 64bit thread. These files are extremly large (2GB, 700 MB zipped). There where some smaller ones, but Windows stated in hese cases that not all memory informatipn could have been stored. How can these be sent to Mike for evaluation? ...
by Volker Grosch
Sun Dec 23, 2012 11:08 am
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: Use of midi with multiple input
Replies: 1
Views: 1801

Re: Use of midi with multiple input

Hi,

if both pedals are really MIDI-devices and the MIDI-interface has 3 or more MIDI-inputs I don't see a reason why it should not work.

Regards, Volker
by Volker Grosch
Thu Nov 29, 2012 3:24 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: crash in latest beta 64bit
Replies: 2
Views: 1349

crash in latest beta 64bit

Hi Mike, I saw there was a new beta with a fix for problems in the x64 version downloaded it and made some tests. The result was that the problems I observed are still there. I had 2 crashes within some minutes. My test was a rack with 4 instances of Halion 4 and Omnisphere each switched to not load...
by Volker Grosch
Tue Nov 20, 2012 1:12 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Arranger
Replies: 8
Views: 3694

Re: Arranger

Hi, as far as I know Energy XT will do the job as it can be loaded as a plugin into forte. Darkman, Dirk Offringa and some others have experience on this. Then I remember there was a plug called SAM! that was able to play some wave-files. Not sure if Plogue Bidule can do the job - maybe worth to hav...
by Volker Grosch
Sun Nov 04, 2012 11:46 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Vibrations on stage - causing jump in scenes
Replies: 14
Views: 3691

Re: Vibrations on stage - causing jump in scenes

Ah, o.k. think this was a misunderstanding: the idea was to disconnect the internal hdd and boot a linux from CD Rom to clearify if the noise is able to inflence the hdd. There is of course no possibility to drive forte under Linux!

Kind regards, Volker
by Volker Grosch
Sat Nov 03, 2012 4:22 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Vibrations on stage - causing jump in scenes
Replies: 14
Views: 3691

Re: Vibrations on stage - causing jump in scenes

Hi, I was't aware you had a freeze - this changes the situation. I had 2 laptops and a desktop PC in stage during the last years and never observed issues you described. So I can't believe it's hdds that make the trouble in general. But of course it is possible you simply got a bad one. In this case...
by Volker Grosch
Sat Nov 03, 2012 2:54 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Vibrations on stage - causing jump in scenes
Replies: 14
Views: 3691

Re: Vibrations on stage - causing jump in scenes

Hi, First off: I agree to pchanez. It would really be strange if vibrations would lead to scene changes. A total crash would be the result in most cases. I'd strongly recommend to find out the reason for the changes before bying SSDs or the like. Concering RME Multiface: a very good decision. I also...
by Volker Grosch
Tue Oct 30, 2012 1:47 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Forte crashes when stopping audio engine
Replies: 4
Views: 1744

Re: Forte crashes when stopping audio engine

Hi,

good to hear I`m not the only one observing these problems. I observed similar issues on 2 PCs and had no chance to get rid of them :? . Atm Forte is not usable for me! Good news to hear Mike seems to be on it...

regards, Volker
by Volker Grosch
Sun Oct 21, 2012 3:11 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Sequencing and Forte
Replies: 7
Views: 2443

Re: Sequencing and Forte

Hi, 1) possible by using virtual MIDI connections like LoopBe 1 or rtp MIDI. Cubase should not adress audio-drivers used by forte. 2) possible via MIDI-cable 3) possible by using EnergyXT as plugin inside forte. Dirk Offringa is absolutely familiar with this issue. I'd recommend to contact him. Rega...
by Volker Grosch
Wed Oct 17, 2012 4:21 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Thoughts on Forte w/ MS Surface and W8?
Replies: 2
Views: 1372

Re: Thoughts on Forte w/ MS Surface and W8?

Hi, I had W8 Release Preview installed and (beside other audio applications) forte installed. I can tell 2 findings: 1) Tests with DPC Latency Checker showed Delays of constantly 1ms all the time. A look into internet forums showed it was not only me with 1ms! This delay seems to be implemented into...
by Volker Grosch
Wed Oct 10, 2012 12:15 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: expression / volume pedal woes!
Replies: 6
Views: 5475

Re: expression / volume pedal woes!

Hi,

great to hear you got it sorted,

chears, Volker
by Volker Grosch
Sat Oct 06, 2012 5:17 pm
Forum: Audio/MIDI Hardware Issues
Topic: expression / volume pedal woes!
Replies: 6
Views: 5475

Re: expression / volume pedal woes!

Hi, Sounds pretty familiar to me: I use a FC7 on my Yamaha ES7 without a problem. When I tried to use it on an CME UF7 I got similar issues (no zero volume and the like) and I found the reason: obviously there are 2 different sorts of wiring of volume pedals out there: one is working with Yamaha the...
by Volker Grosch
Thu Sep 06, 2012 4:08 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: NI Kontakt 4 64bit ignored because of 32bit version
Replies: 7
Views: 2846

Re: NI Kontakt 4 64bit ignored because of 32bit version

Hi Dirk, remember what I said: this is the way I handled this and I did not say it is foolproof. But too answer your question: no problems in my case (neither in former days nor now). But to be serious: I only have few "non 64bit plugs" (in detail: VB3, OP-X Pro II, B4II) atm. Can you tell...
by Volker Grosch
Thu Sep 06, 2012 2:17 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: NI Kontakt 4 64bit ignored because of 32bit version
Replies: 7
Views: 2846

Re: NI Kontakt 4 64bit ignored because of 32bit version

Hi DarkMan, what you described was one additional reason, why I decided to not let Forte decide which plugs to wrapp and which not. I don`t want to give you an advice how to handle this but can give you a description of the way I handle this (keep in mind: only my 2 cents on this): 1) I care to have...
by Volker Grosch
Wed Sep 05, 2012 9:37 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Re-Upgrade to Forte3 64 and jBridge
Replies: 7
Views: 2516

Re: Re-Upgrade to Forte3 64 and jBridge

Hi Darkman, glad we could be of some help. From what you describe the setup I would try would exactly be as you describe it: using the x64 Forte version and all plugs you have available as x64 versions. Only those you don`t have as x64 have to be wrapped in jbridge. Also concerning extra RAM and eXT...
by Volker Grosch
Tue Sep 04, 2012 2:20 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Re-Upgrade to Forte3 64 and jBridge
Replies: 7
Views: 2516

Re: Re-Upgrade to Forte3 64 and jBridge

Hi DarkMan, First off: you can keep both versions (x86 and x64) installed parallel. Concerning jbridge, 64Bit Host, 64Bit Plugs, SSDs and increasing RAM: this cannot be answered clearly without some background information and I´m not really clear what you want to do, so I try a general explanation a...
by Volker Grosch
Fri Aug 24, 2012 1:18 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte3 creates jbridged dll's even for x64 plugins
Replies: 6
Views: 3375

Re: Forte3 creates jbridged dll's even for x64 plugins

Hi Dirk, you see it from the need to "bridge" plugs for RAM-reasons. What I meant when I talked about "standard" was the reason why jbridge probably was created. As far as I remember the main reason was the need for a proper bridge when hosts were available in 64bit. F.e. cubase ...
by Volker Grosch
Sat Aug 18, 2012 10:13 am
Forum: Plugin Issues
Topic: Forte3 creates jbridged dll's even for x64 plugins
Replies: 6
Views: 3375

Re: Forte3 creates jbridged dll's even for x64 plugins

Hi, I too had this issue. As far as I remember enabling the jbridge Button in Forte lets Forte create .jbridge dlls of every plugin. If you want to a plugin to be seen "jbridged" you have to create it by hand as <name>.32.dll using the template coming with jbridge. These dlls can be found ...
by Volker Grosch
Tue Jun 05, 2012 10:05 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: "Public Beta" webpage not available
Replies: 2
Views: 1260

"Public Beta" webpage not available

Hi,

when calling the "Public Beta" page I get this error:
Parse error: syntax error, unexpected T_NAMESPACE, expecting T_STRING in /home/3/b/a/2383/2383/public_html/wiki/includes/Namespace.php on line 46 :shock:

Is it only me ?

regards, Volker
by Volker Grosch
Wed May 30, 2012 1:10 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: VST scan problem
Replies: 2
Views: 1148

Re: VST scan problem

Hi, strange... I`m using the combination since long time and never had these issues. Is there any information in the "Ignored because" why Omni is ignored? One quick idea: did you probably try to implement Omni x64 into Forte x86 or vice versa? In this case Forte will only be able to imple...
by Volker Grosch
Thu May 10, 2012 11:41 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hm, you mean there were no indications on a fix of my problems? I was aware of this! But nevertheless did some test to be sure that it was fixed as sort of goody...

regards, Volker
by Volker Grosch
Sun May 06, 2012 12:01 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

btw: just tested with version 3.0.46: took a little longer but again a crash, this time, when trying to store a new scene (generally storing scenes seems to take longer than before?).

regards, Volker
by Volker Grosch
Thu May 03, 2012 9:42 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi Mike, first off: how can I send you the files? PM isn`t available for me, in e-mail I see no possibility for attaching data files. To clearify your finding: when I said no crashes with power off I meant: I`m making diversifactions on the rack, trim the rack and save it again with power off all ti...
by Volker Grosch
Thu May 03, 2012 12:34 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi Mike,

sure I can send you a rack but it will take time till evening (at the moment we have 7:30 a.m. here).

See you later, Volker
by Volker Grosch
Wed May 02, 2012 3:15 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi Mike, in my case: definitely not, crashes only occour with rack power on. Some more info: I took a rack in save mode and deactivated anything but one sort of plug. After more or less attempts I got the rack crashing with DIVAs or Kontakts (4) or Omnispheres. This doesn`t mean it would not be poss...
by Volker Grosch
Wed May 02, 2012 11:44 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

So all in all: there seems to be a more common thing as crashes could not only be initiated with DIVA on the rack but also with other plugs. I don`t want to directly talk about a bug in forte as it could also be common attributes of some plugins leading to this behavior ? :idea:

regards, Volker
by Volker Grosch
Tue May 01, 2012 3:02 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi Dirk, There are 3 situations (beside the scene change thing I only observed once): 1) when initiating a trim operation (exactly when clicking the button) 2) when trying to save a rack (again when clicking the corresponding button) 3) when calling up the scene-manager (and again when clicking the ...
by Volker Grosch
Tue May 01, 2012 2:18 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Last update for today: as promised I did the test with a rack where Kontakt (and a Halion 4) were deleted: crash remains. Then a test, where DIVAs were deleted: crash remains. One crash in this last constellation ocoured during simply switching from one scene to another. So far from here, regards, V...
by Volker Grosch
Tue May 01, 2012 1:46 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hm, that`s interesting as I do the test with a rack where also a Kontakt instance (in my case Kontakt 4) is included. On the other hand: I was and still am not sure if it is a plugin- or host problem and also pointed this out in the u-he forum. To become things more clear I did some testing by delet...
by Volker Grosch
Tue May 01, 2012 8:13 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi,

just as info: contacted u-he (DIVA) today concerning the problem. They have a forte test PC, got two rack-files from me and will have a look on it (may take a while though due to vacancies).

regards, Volker
by Volker Grosch
Tue May 01, 2012 3:42 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi,

I checked this: when rack was switched off, no crashes. When activating rack with both DIVAs substituted by proxys I got crashes again. Meanwhile I also had crashes with the possibilty to send a crash report to brainspawn. Maybe Mike has an idea...

Kind regards, Volker
by Volker Grosch
Mon Apr 30, 2012 2:10 am
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Re: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Ah, o.k., never thought of this - I'll check it out.

Thanks, Volker
by Volker Grosch
Sat Apr 28, 2012 4:15 pm
Forum: Forte and EHCo
Topic: Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0
Replies: 21
Views: 8006

Crash when saving or trimming Rack / Forte 3.0

Hi, I have a strange issue here and hopefully there is someone with a good hint out there: I use forte 3.0.44.3044_x64 and have a rack created consisting of: 2xDIVA (rev. 657), 2xOmnisphere, 1xFM8, 1xKontakt 4, 1xHalion4, and 1xVB3 and OP-X Pro II with jBridge v1.5 each. Besides there are brainspawn...
by Volker Grosch
Wed Apr 04, 2012 1:10 pm
Forum: Plugin Issues
Topic: OP-X Pro II Won't Show GUI (Newbee Q)
Replies: 8
Views: 4578

Re: OP-X Pro II Won't Show GUI (Newbee Q)

Hi tytas, I also had some issues with OP-X II Pro. First of all I would recommend to activate "Switch to separate GUI mode" in Settings of jBridge (little icon at the bottom of the plugin screen). This solves problems with black screen content. You should have a look if the problems are go...
by Volker Grosch
Sun Apr 01, 2012 11:56 am
Forum: Plugin Issues
Topic: OP-X II Pro issue in Forte 3
Replies: 20
Views: 13290

Re: OP-X II Pro issue in Forte 3

Hi Dirk, here an update. Your hint did it! Strange only: There was an entry in the DeviceCompatibily.xml for OP-X (not OP-X II Pro) and I could not find it in the corresponing .xml for Forte 2! So I simply deleted it and it was done. Till now I don`t see any other issues with OP-X (so I don`t really...

Go to advanced search